РЕСУРСИ
Дали маркетингот (не) треба да го користат граѓанските организации? Повеќе
Дали социјалните медиуми можат да направат општествена промена? Повеќе
Како се креираат пораки за успешна комуникација Повеќе
Избери го вистинскиот социјален медиум за твојата организација
За секоја организација е важно својата работа, постигнатите успеси, активностите и настаните да ги споделува на социјалните медиуми.
Повеќе
Најчести грешки во комуницирањето преку социјални медиуми Повеќе
ОНЛАЈН КВИЗ
КОЛКУ СИ ВЛИЈАТЕЛЕН НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ?
Повеќе
Поголема одговорност или засилена пропаганда: Новинарската етика во дигиталната ера Повеќе
Имаш дилема кои комуникациски алатки да ги користиш?
Дознај кои се разликите помеѓу традиционалните и дигиталните медиуми и комуницирај поефективно.
Повеќе
Како да станеш онлајн активист
Искористи го твоето време и енергија за да ги промениш работите! Онлајн активизмот ќе ти помогне да дејствуваш за некој конкретен предлог што е можно побрзо и пошироко.
Повеќе
Најдобри совети за нови блогери
Kако да започнеш блог? Воопшто не е комплицирано како што многумина мислат. Погледни го видеото за да дознаеш повеќе за блогирање.
Повеќе
Како да комуницирате со медиумите Повеќе
A Media Relations Handbook for Non-Governmental Organizations Повеќе
Одгласот на онлајн говорот на омраза
Говор на омраза на интернет може да биде секоја форма на изразување преку зборови, слики, видео клипови или која било друга форма на онлајн активност.
Повеќе
Communicate your actions, PR your impact Повеќе
7 видови на лажни вести
Лажните вести целат во тебе да предизвикаат шок и бес, за веднаш да ги споделиш на социјалните медиуми без да се прашаш дали е информацијата вистинита.
Повеќе
Making the media work for you Повеќе
Како да препознаеш пропаганда
Пропагандата е комуникациска техника што се користи за да се изманипулира јавноста и да се промени нејзиното мислење или однесување во корист на пропагандистот.
Повеќе
Соопштение за јавноста
Кога пишувате соопштение за јавноста мора да напишете добро структурирана вест според сите новинарски стандарди и притоа да биде точни, прецизни, едноставни и јасни.
Повеќе
Како да комуницирате со новинарите
Секогаш кога имате доволно факти, можете да го убедите новинарот дека имате навистина добра приказна.
Повеќе