Целта на платформата е да им се овозможи на граѓаните, активистите, медиумите, училиштата, невладините организации и сите други полесен пристап до едукативни и информативни материјали.

ИКС лого

Страницата е создадена и одржувана од Институтот за комуникациски студии.

Fb. In. Tw. Yt.

Што е масовно изумирање?

Во историјата на планетата до сега се забележани пет масовни изумирање на видови. Последното изумирање било пред 66 милиони години, предизвикано од удар на астероид. Многумина сметаат дека сега живееме во шестото масовно изумирање на видовите, предизвикано од климатските промени.