Целта на платформата е да им се овозможи на граѓаните, активистите, медиумите, училиштата, невладините организации и сите други полесен пристап до едукативни и информативни материјали.

ИКС лого

Страницата е создадена и одржувана од Институтот за комуникациски студии.

Fb. In. Tw. Yt.

Дефинирање на поимот „писменост за вести“

Прегледи 392

Способноста за анализа и проценка на веродостојноста на информации и разликување на разликување на фактите од мислењата и тврдењата е клучна во борбата против лажните вести, дезинформациите и манипулациите во медиумите.