Целта на платформата е да им се овозможи на граѓаните, активистите, медиумите, училиштата, невладините организации и сите други полесен пристап до едукативни и информативни материјали.

ИКС лого

Страницата е создадена и одржувана од Институтот за комуникациски студии.

Fb. In. Tw. Yt.

Проверката е основната алатка на новинарите

„Дали е етички новинарите да користат скриена камера?“, „Дали хакерите од Велес имаа влијание во кампањата на Трамп во САД?“, „Кои се реномирани медиуми?“.

Ова се дел од прашањата на учесниците на вебинарот упатени до новинарката Кристина Озимец „Со новинарски техники до појасна слика: истражувачкото новинарство против лажните вести“ што го организираше Институтот за комуникациски студии во рамките на „Неделата против лажните вести“.