Целта на платформата е да им се овозможи на граѓаните, активистите, медиумите, училиштата, невладините организации и сите други полесен пристап до едукативни и информативни материјали.

ИКС лого

Страницата е создадена и одржувана од Институтот за комуникациски студии.

Fb. In. Tw. Yt.

Климатски промени во Македонија: Пак едукативна тема?

Мислам дека повеќето во државава не се заинтересирани доволно за овакви ствари, па тука сум јас колку можам повеќе да замарам за вакви теми, и можда ќе влезе нешо у глава. Погледнете што има да ви каже влогерот Никола Димов познат како Nikola’s art house.

Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!”.